Wat zijn de voordelen van een eigen website voor mijn bedrijf?

Webshop

Websites zijn er tegenwoordig in overvloed, en voor bijna alles, van zakelijke websites tot sites voor huisdierenfans. Maar om de een of andere reden heeft meer dan 30 procent van de bedrijven in Duitsland nog steeds geen eigen website. Waarom is dat?

In enquêtes geven vooral zzp’ers en eigenaren van kleine bedrijven vaak aan dat ze niet genoeg weten over het bouwen van websites of dat ze er geen tijd of geld voor hebben. Maar velen zeggen ook dat ze gewoon geen eigen website nodig hebben – omdat ze het niet nodig vinden of omdat ze al op sociale media zitten.

Door de Coronacrisis zijn deze ideeën de afgelopen maanden echter veranderd. Want als je geen eigen website hebt en alleen geld verdient in je eigen winkel, dan bleef je achter tijdens de lockdown. Want als je een eigen website of webshop hebt, kun je online omzet blijven genereren.

Maar ook los van Corona zijn er nog tal van redenen waarom een ​​website de moeite waard is voor uw bedrijf. We hebben enkele van de belangrijkste voor u op een rij gezet. Klanten verwachten tegenwoordig een professionele website Mensen zoeken bijna alles op internet. Bij het zoeken naar producten of diensten zijn er grofweg twee soorten zoekopdrachten:

  • Het zoeken naar een product/dienst ongeacht de locatie – bijvoorbeeld voor een bestelling in een online shop
  • De zoekopdrachten voor een artikel of een dienst in een bepaalde stad – bijvoorbeeld voor een leuk restaurant in Bredevoort

Beide maken tegenwoordig deel uit van het normale zoekgedrag van gebruikers. En dus verwachten de gebruikers dat niet alleen het grote postorderbedrijf, maar ook een buurtwinkel om de hoek online te vinden is. Als je echter geen website hebt, vind je simpelweg geen plek in deze digitale wereld – hoewel je eigen aanbod misschien wel precies aansluit bij de behoefte van de klant.

Klanten hoeven niet veel informatie of een encyclopedie van meerdere pagina’s over u op internet te vinden. Een paar samenhangende pagina’s zijn meestal meer dan voldoende om de belangrijkste informatie te geven en gebruikers van u te overtuigen. Het belangrijkste is dat het up-to-date is.

Je hebt de vrije hand in je externe presentatie

Beoordelingen van gebruikers op portals of reacties op sociale media zijn geweldig. Meer dan op enig ander platform heb je je eigen merk op je eigen homepage. Social media en een website zijn natuurlijk geen tegenpolen, maar vullen elkaar aan. Een website met uw eigen logo, voorkeurskleuren en natuurlijk uw foto’s en tekst is uw “basis” – en Facebook & Co. mooie kansen om nog meer mensen op u te vestigen.

Uw eigen website ziet er professioneel uit en wekt vertrouwen, maar we raden dan wel aan een wordpress website laten bouwen. Dat scheelt enorm in de tijd voor onderhoud. Wie tegenwoordig op internet zoekt naar een product of dienst, heeft meestal al een duidelijk beeld van wat hij kan verwachten. Dit is wat een modern ogende website met up-to-date inhoud en een individueel domein zo belangrijk maakt. Deze en andere factoren maken uw website betrouwbaar voor bezoekers.

U kunt uw producten online verkopen

De omzet in de online retail stijgt al jaren – lang voor de Corona-crisis. De crisis heeft deze trend alleen maar versterkt. Zelfs als je jezelf ziet als een offline bedrijf, kan het geen kwaad om op de kar te springen met je eigen online winkel voordat het je voorbij raast.

Een online shop vormt een aanvulling op de verkoop van uw offline bedrijf, dient als showcase voor uw producten en is een goed kanaal om met uw klanten te communiceren. Nieuwe klanten vinden u via Google Index of andere zoekmachines.

Wat zijn de voordelen van een eigen website voor mijn bedrijf?
Schuiven naar boven