Houten horloge kopen?

Horloge

Zoals elke goede sieraden- en modeliefhebber weet, is een goed horloge een belangrijk investeringsstuk. Het is misschien praktisch, maar het is ook een geweldig statement-stuk dat vrijwel elke outfit naar een hoger niveau kan tillen. Met dat in gedachten kun je echter niet zomaar een horloge kopen en verwachten dat het al dat gewicht goed zal trekken. Als een oud horloge het niet doet, welk horloge moet je dan kopen? Hier bij Urban Designer zijn we nogal een voorstander van houten horloges, maar er komt ook genoeg kijken bij het kopen van een houten horloge. Om u te helpen bij uw zoektocht naar uw perfecte uurwerk, hebben we een handige gids samengesteld met de voor- en nadelen van het kopen van een houten horloge. Lees mee om erachter te komen of het iets voor jou is.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Een van de beste dingen van houten horloges is dat ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor andere horloges, omdat ze zijn gemaakt van teruggewonnen hout in plaats van pas gekapte bomen. Dit betekent niet alleen dat ze de problemen vermijden die vaak gepaard gaan met het delven van metalen, maar ze helpen ook onze bossen te beschermen tegen de ongebreidelde ontbossingsproblemen waarmee we momenteel worden geconfronteerd en produceren minder afval door het hergebruik van hout. Zelfs in vergelijking met enkele van de meest milieubewuste metalen horlogemerken, zijn houten horloges altijd de milieuvriendelijkere keuze.

Hypoallergeen

Als je iemand bent die lijdt aan een soort metaalallergie, ben je zeker niet de enige. Miljoenen mensen hebben problemen met het dragen van sieraden gemaakt van kobalt, nikkel, chroom en andere soorten metalen. Helaas beperkt dat de keuzes van mensen voor sieraden, aangezien veel merken een mix van metalen gebruiken in plaats van iets minder irritants zoals roestvrij staal. 100% houten horloges beperken het probleem volledig, zodat je iets stijlvols kunt dragen zonder je zorgen te hoeven maken over huiduitslag of andere huidproblemen, omdat hout van nature een hypoallergeen materiaal is. Dat is een groot pluspunt voor iedereen en het is nog groter als je het horloge als cadeau koopt!

Uniek en stijlvol

Wanneer de meeste mensen aan houten horloges denken, verwachten ze waarschijnlijk een heel basic ontwerp met een heel basic houtkleur. Hoewel sommige houten horloges er zo uitzien, doet de meerderheid dat niet. Houten horloges zijn er in zowat elke stijl en houtnerf onder de zon. Of je nu op zoek bent naar iets meer neutraal en minimalistisch, klassiek en verfijnd, strak en modern, of meer robuust en mannelijk, er is een houten horloge dat bij je past. Welke stijl je ook zoekt, houten horloges zijn altijd uniek. Vanwege hun constructie van teruggewonnen hout zijn er nooit twee hetzelfde. Elk horloge heeft zijn eigen unieke patroon en kleur, die alleen maar unieker worden naarmate je het draagt en de natuurlijke oliƫn van je huid ontwikkelen het patina van het hout.

Gemakkelijk te graveren

Houten horloges zijn het geschenk dat blijft geven, deels omdat ze er met de jaren mooier uitzien en deels omdat ze gemakkelijk te graveren zijn. Dat maakt ze ideaal voor kerstcadeaus, verjaardagscadeaus, huwelijkscadeaus en jubileumcadeaus, wat een behoorlijk verbazingwekkende ‘pro’ is.

Houten horloge kopen?
Schuiven naar boven