Een vlucht volgen hoe werkt het?

Schiphol

Een website met vliegtuigradar, dus de mogelijkheid om vluchten te tracken, daar kun je alle vluchten in echttijd zien en volgen. En vluchten kunnen gratis worden gevolgd door het actuele vliegverkeer op een kaartfragment weer te geven, bijvoorbeeld uit het repertoire van Google Maps. De gegevens over de exacte posities van het vliegtuig zijn gebaseerd op echte radargegevens die worden verzameld en gebundeld in kaartservices. Niet alleen kan het exacte verloop van de vliegroute worden gevolgd, ook andere details over het vliegverkeer worden aan de diensten doorgegeven of door hen verzameld. Dit stelt elke gebruiker in staat om zeer specifieke informatie over een individuele vlucht te achterhalen. De gedetailleerde gegevens die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld:

 • Het vliegtuigtype
 • De luchthaven van vertrek
 • De luchthaven van bestemming
 • De huidige vlieghoogte
 • De aankomsttijd
 • De starttijd (en andere)

Om deze details over het volgen van vluchten te achterhalen, hoeft de gebruiker alleen maar op de kaart te klikken op de vlucht waarin hij geïnteresseerd is. Als de gebruiker een bepaalde vlucht wil volgen zonder zich lang te hoeven oriënteren binnen de talrijke getoonde vluchten, kan hij eenvoudig het nummer van de vlucht invoeren. Alle andere vluchten kunnen op deze manier verborgen worden. De bovenstaande gedetailleerde informatie is beschikbaar voor weergave. Een vlucht volgen is eenvoudig.

Wie heeft er baat bij het volgen van een vlucht?

Het zijn niet alleen nerds die vluchten volgen via internet. Vliegen fascineert zeker veel mensen. Er zouden zelfs mensen zijn die zo dicht mogelijk langs de landingsbanen reizen om starts en landingen te observeren. Het volgen van vluchten van sommige van deze mensen heeft het stadium van een trofeeënjacht bereikt: elk type vliegtuig moet minstens één keer zijn geobserveerd en gefotografeerd toen het vertrok of landde.

Het volgen van vluchten via internet heeft andere, en vrij praktische, redenen. Een vlucht volgen via mobiele telefoon of computer is interessant als:

 • het verleggen van vliegroutes wordt besproken,
 • je bent op zoek naar een nieuw appartement of huis en je wilt zeker weten dat je niet onder een vliegroute woont,
 • u voor uw eigen vlucht de route wilt controleren, bijvoorbeeld om een ​​voorkeursstoel te selecteren,
 • u wilt iemand ophalen op de luchthaven en controleren of het vliegtuig op tijd aankomt,
 • Er zeker van willen zijn dat een dierbare veilig is aan boord van een vliegtuig en de zorgen willen wegnemen.

Het komt erop neer dat het volgen van vluchten voor veel mensen op verschillende tijdstippen interessant en inzichtelijk is. Sommigen zullen blij zijn te horen dat de evolutie van vluchtradars voor het volgen van vluchten met de tijd meegaat.

Een vlucht volgen hoe werkt het?
Schuiven naar boven